Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили ЗСУ повідомили про збиття 38 «Шахедів», що атакували Україну


Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БПЛА, Херсон, Україна, липень 2024 року
Мобільні групи ППО відбивають нічну атаку російських БПЛА, Херсон, Україна, липень 2024 року

У ніч на 10 вересня Повітряні сили ЗСУ виявили та здійснили супровід 48-ми засобів повітряного нападу. В результаті протиповітряного бою збито 38 ударних БпЛА, йдеться у повідомленні Повітряних сил.

«Російські окупанти завдали удару балістичною ракетою «Іскандер-М» з окупованого Криму, протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору над акваторією Чорного моря, 46-ма ударними БпЛА типу «Shahed», – вказано у повідомленні.

Крім того, три безпілотники вийшли з підконтрольного повітряного простору України, один – у напрямку Росії, два – в напрямку окупованої Луганщини. Ще три ворожі БПЛА локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ), зазначили військові.

Протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Київській, Чернігівській, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій та Полтавській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG