Доступність посилання

ТОП новини

Посли ЄС схвалили п’ятий пакет санкцій проти Білорусі


ЄС звинувачує Олександра Лукашенка у веденні «гібридної війни» проти ЄС за допомогою мігрантів
ЄС звинувачує Олександра Лукашенка у веденні «гібридної війни» проти ЄС за допомогою мігрантів

Посли країн Європейського Союзу схвалили п’ятий пакет санкцій проти Білорусі, повідомляє європейський редактор Радіо Свобода Рікард Юзвяк 1 грудня.

«Посли ЄС щойно дали зелене світло п’ятому санкційному пакету щодо Білорусі. 17 людей і 11 компаній. Він має бути опублікований в офіційному журналі ЄС завтра», – повідомив він.

За даними Юзвяка, робота над шостим пакетом вже почалася, але його зміст наразі невідомий, він може бути готовий до січня чи лютого 2022 року.

Напередодні планувалося, що в пʼятому пакеті санкцій проти влади Білорусі буде 17 осіб і 12 організацій, яких ЄС вважає відповідальними за доправлення і утримання тисяч мігрантів на кордоні з Польщею та Литвою.

Читайте також: Польща продовжила дію надзвичайного стану через ситуацію на кордоні з Білоруссю

ЄС звинувачує Олександра Лукашенка у веденні «гібридної війни» проти ЄС за допомогою мігрантів, а також у масштабних репресіях, які тривають у Білорусі після придушення масових протестів. Польща, Латвія та Литва встановили паркани та розгорнули тисячі прикордонників, солдатів і поліції, щоб захистити кордон, де розташувалися тисячі мігрантів. За даними організацій допомоги, за останні місяці загинули щонайменше 11 мігрантів.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG