Доступність посилання

ТОП новини

«Параноїдальні виправдання вторгнення» – у Польщі відреагували на інтервʼю Путіна Карлсону


Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський нагадав, що російський лідер уже не вперше звинувачує Варшаву у розвʼязуванні Другої світової війни
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський нагадав, що російський лідер уже не вперше звинувачує Варшаву у розвʼязуванні Другої світової війни

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прокоментував інтервʼю Володимира Путіна американському журналісту Такеру Карлсону, в якому російський президент заявив, нібито Польща 1939 року «змусила» Гітлера напасти і розпочати війну.

«Російський диктатор Путін уже не вперше звинувачує у розв'язанні Другої світової війни Польщу, атаковану Радянським Союзом 17 вересня 1939 року. Ми звикли до параноїдальних виправдань російського вторгнення в Україну 2022 року. Що шокує, то це те, що цього разу їм допоміг американський журналіст», — написав Сікорський.

Міністерство закордонних справ Польщі також вийшло з розгорнутим коментарем із приводу слів Путіна.

«Перед Другою світовою війною, коли Польща співпрацювала з Німеччиною, (вона) відмовилася виконувати вимоги Гітлера, проте взяла участь разом із Гітлером у розділі Чехословаччини, але, оскільки не віддала Данцизький коридор, все-таки поляки змусили, вони загралися і змусили Гітлера розпочати світову війну саме з них», – сказав Путін в інтервʼю.

Президент Росії Володимир Путін використав інтерв’ю з американським журналістом Такером Карлсоном як інформаційну операцію Кремля для західної аудиторії, яка виправдовує російську агресію проти України та стверджує, що Росія зацікавлена у припиненні війни в Україні шляхом переговорів. Таких висновків дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Форум

XS
SM
MD
LG