Доступність посилання

ТОП новини

У Польщі евакуйовують людей через загрозу повеней


Фермери допомагають коню застрибнути в автомобіль-амфібію в затопленому селі в Польщі, архівне фото, 2010 рік
Фермери допомагають коню застрибнути в автомобіль-амфібію в затопленому селі в Польщі, архівне фото, 2010 рік

У місті Глухолази Опольського воєводства (місто у південно-західній Польщі) через підйом на два метри рівня води в місцевій річці евакуювали близько чотирьох сотень жителів вулиць, прилеглих до річки. Про це в мережі X написав міністр внутрішніх справ і адміністрації Томаш Семоняк. Місто та річку охороняє 100 пожежників.

Понад дві з половиною тисячі військових готові діяти і допомагати в разі погіршення ситуації, інформує міністерство оборони Польщі. Це переважно робитимуть сили територіальної оборони, але за потреби готові залучити й інші види військ.

«У готовності є всі необхідні види військ, особливо сухопутні – сапери. Готові гелікоптери, плавучі транспортери, човни та військовий персонал, необхідні для евакуації чи укріплення набережних, а також для всіх інженерних робіт», – сказав віцепрем’єр, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш.

Уже кілька днів у Польщі готуються до повеней. У деяких воєводствах оголосили третій, найвищий рівень небезпеки через інтенсивні дощі. У регіонах, які в найбільшій небезпеці, створили кризові штаби. Місцева влада запасалася мішками з піском, також безплатно роздавала їх людям, щоб ті самотужки могли убезпечити своє житло перед ймовірним затопленням.

За прогнозами синоптиків, дощ падатиме аж до понеділка, 16 вересня, найінтенсивніші опади – на півдні країни.

Форум

XS
SM
MD
LG