Доступність посилання

ТОП новини

Польща запроваджує обмеження на пересування російських дипломатів


На посла Росії у Польщі обмеження не поширюватимуться. На архівному фото – будівля посольства РФ у Варшаві
На посла Росії у Польщі обмеження не поширюватимуться. На архівному фото – будівля посольства РФ у Варшаві

Польща запроваджує обмеження на пересування російських дипломатів на території країни, поінформувало польське Міністерство закордонних справ у мережі Х.

За повідомленням, таке рішення, ухвалене у зв’язку «з участю Росії у гібридній війні проти ЄС», стосується співробітників посольства і консульств РФ у Польщі.

Обмеження в пересуванні для російських дипломатів анонсував у Брюсселі міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Він зазначив, що найближчим часом посольство Росії отримає ноту з цього приводу.

Як пояснив Сікорський, співробітники посольства у Варшаві не зможуть без дозволу виїжджати за межі Мазовецького воєводства, де розташована польська столиця, а співробітники консульств в інших містах – за межі відповідних воєводств. На посла Росії у Польщі обмеження не поширюватимуться.

За словами Сікорського, заходи пов’язані з підозрами у причетності Росії до кількох актів диверсій і саботажу, що сталися в країні останнім часом.

Реакції російської сторони поки що немає.

Відносини між Польщею і Росією – надзвичайно напружені, насамперед у зв’язку з війною РФ проти України. Сторони, однак, зберігають дипломатичні відносини, і в Польщі, як і раніше, працює російський посол.

Форум

XS
SM
MD
LG