Доступність посилання

ТОП новини

Польща надішле додаткові війська на кордон із Білоруссю


Укріплення на білорусько-польському кордоні, 2023 рік
Укріплення на білорусько-польському кордоні, 2023 рік

Міністерство оборони Польщі погодилося надіслати додаткові війська на кордон із Білоруссю після запиту прикордонної служби. Про це заявив міністр оборони країни Маріуш Блащак, повідомляє 8 серпня Польське агентство новин (PAP).

Напередодні голова прикордонної служби Польщі Томаш Прага звернувся до Міноборони з проханням надіслати додатково ще тисячу військовослужбовців на кордон із Білоруссю.

«У звʼязку з динамічною ситуацією на польсько-білоруському кордоні та проханням голови прикордонної охорони про збільшення участі армії в захисті кордону міністр національної оборони розпорядився виконати прохання та виділити додаткових солдатів для патрулювання польсько-білоруського кордону», – йдеться у заяві Блащака.

Агенція PAP уточнює, що зараз на кордоні з Білоруссю служать дві тисячі польських військовослужбовців.

У Польщі стали посилювати кордон із Білоруссю після того, як туди стали переміщуватися найманці угруповання «ПВК Вагнера». На початку липня на кордон відправили 500 поліцейських.

1 серпня Міноборони Польщі заявило, що два білоруські вертольоти порушили повітряний простір країни. Мінськ це заперечує. Після цього Польща перекинула до кордону з Білоруссю бойові гелікоптери двох бригад польської армії.

XS
SM
MD
LG