Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Києва: станцію метро «Дніпро» закривали через дії 10-річного хлопчика


Як повідомили в поліції, хлопець кинув до вагона метро фільтруючо-поглинаючу коробку до протигаза (фото архівне)
Як повідомили в поліції, хлопець кинув до вагона метро фільтруючо-поглинаючу коробку до протигаза (фото архівне)

Винуватцем інциденту в київському метро 9 жовтня, через який тимчасово закривали станцію «Дніпро», виявився 10-річний хлопчик, повідомила поліція Києва.

У поліції зазначили, що в одному з месенджерів поширювалося відео, на якому пасажири масово виходять із вагона метро, через те, що хтось кинув у вагон невідомий предмет.

«На місце події негайно прибули вибухотехніки Главку поліції і слідчо-оперативна група управління поліції в метрополітені. Спеціалісти обстежили предмет і встановили, що це фільтруючо-поглинаюча коробка до протигаза, яка не несе небезпеки. Також, правоохоронці встановили «жартівника», який закинув предмет до вагона метро. Ним виявився неповнолітній 2014 року народження. Інспектори ювенальної превенції з’ясували, що у такий спосіб школяр хотів пожартувати над пасажирами і не задумувався про наслідки своїх дій», – йдеться в повідомленні.

Щодо матері хлопця поліцейські склали протокол за статтею про «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», а зі школярем провели профілактичну бесіду для недопущення подібних вчинків у майбутньому, додали в поліції.

У Києві близько 16:00 9 жовтня з технічних причин станція метро «Дніпро» була закрита на вхід і вихід для пасажирів, повідомлення про це оприлюднили Київський метрополітен і Київська міська державна адміністрація.

«Поїзди прямують повз станцію без зупинки. Про відновлення роботи у звичайному режимі станції «Дніпро» повідомимо додатково. Обставини інциденту встановлюють правоохоронні органи», – ішлося в повідомленні без уточнень про суть «інциденту».

Пізніше повідомили про відновлення роботи станції.

Форум

XS
SM
MD
LG