Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці відкрили майже 200 проваджень через підпали автівок військових – Офіс генпрокурора


Від початку року правоохоронні органи зафіксували 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів
Від початку року правоохоронні органи зафіксували 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів

Правоохоронці відкрили 196 кримінальних проваджень через підпали автівок військових, 169 паліям повідомлено про підозру, повідомляють в Офісі генпрокурора.

«Є всі підстави стверджувати, що за замовленням підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів стоять ворожі спецслужби з метою розхитати внутрішню ситуацію в країні, особливо у прифронтових регіонах», – розповіла 20 вересня речниця Офісу генпрокурора Надія Максимець.

За її словами, куратори шукають виконавців через Телеграм-канали, за підпали пропонують від 700 до 3 тис. доларів.

Від початку року правоохоронні органи зафіксували 266 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців та волонтерів, загалом пошкоджено близько 300 автівок у різних регіонах України.

Читайте також: Жоден із паліїв військових авто не отримав від замовників обіцяних грошей – поліція

На початку серпня начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський розповів в ефірі телемарафону, що українські правоохоронні органи розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб, підозрюваних у скоєнні цих злочинів. За його словами, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

Форум

XS
SM
MD
LG