Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон про атаку на лікарню в Києві: не перший випадок, коли Росія завдає удару по явно цивільних цілях


Лікарня «Охматдит» зазнала руйнувань на площі приблизно 400 м.кв. Серед пошкоджених корпусів є і корпус, де були діти на діалізі
Лікарня «Охматдит» зазнала руйнувань на площі приблизно 400 м.кв. Серед пошкоджених корпусів є і корпус, де були діти на діалізі

Російська атака на дитячу лікарню в Києві підкреслює необхідність продовжувати стримувати президента Росії Володимира Путіна і надавати підтримку Україні, заявив прессекретар Пентагону Пат Райдер.

Атака на лікарню – не перший випадок, коли Росія завдає удару по явно цивільних цілях в Україні. За словами речника Міноборони США, це підкреслює «те, що Росія зробила з українським населенням протягом цієї війни».

«Я думаю, що ви побачите на саміті цього тижня демонстрацію сили, єдності і рішучості альянсу НАТО, особливо в тому, що стосується надання допомоги Україні, щоб вона могла захистити себе і свій суверенітет», – сказав Райдер, якого цитує пресслужба Пентагону.

Масована ракетна атака РФ сталася напередодні початку саміту НАТО, який проходитиме 9 – 11 липня у Вашингтоні.

Також президент США Джо Байден заявив, що на саміті НАТО будуть оголошені нові заходи з посилення протиповітряної оборони України, щоб допомогти захистити українські міста та людей.

«Російські ракетні удари, які сьогодні (8 липня - ред.) вбили десятки українських цивільних осіб та завдали шкоди найбільшій дитячій лікарні Києва, є жахливим нагадуванням про жорстокість Росії. Вкрай важливо, щоб світ продовжував підтримувати Україну в цей важливий момент і щоб ми не ігнорували російську агресію», – йдеться в заяві Байдена.

Читайте також: У Білому домі підтвердили зустріч Зеленського і Байдена у межах саміту НАТО

Російські війська вранці 8 липня завдали по Україні ракетних ударів. Зокрема, по Києву, Дніпру, Кривому Рогу і Донеччині. Сили оборони України збили 30 із 38 російських ракет, повідомили у Повітряних силах.

Число жертв ракетної атаки в Києві сягнуло 27. Президент Володимир Зеленський каже про понад 170 поранених і 37 загиблих внаслідок удару по Україні.

Серед інших об’єктів, під російський ракетний удар потрапило одне з приміщень дитячої лікарні «Охматдит». Постраждав корпус, де були діти на діалізі, розповів міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко. У ДСНС уточнили, що внаслідок ракетного удару по дитячій лікарні загинули двоє людей.

Форум

XS
SM
MD
LG