Доступність посилання

ТОП новини

Кіпер: на світанку російські БПЛА атакували Одещину, серед поранених – громадянин Туреччини


Наслідки російської атаки в Ізмаїльському районі, 2 жовтня 2024 року
Наслідки російської атаки в Ізмаїльському районі, 2 жовтня 2024 року

Російські війська на світанку атакували ударними безпілотниками Ізмаїльський район Одещини, постраждали двоє людей, серед яких є громадянин Туреччини, повідомляє голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

«Ціллю росіян була припортова та прикордонна інфраструктура. Двоє чоловіків, водії вантажівок, отримали поранення. Один із них – громадянин Туреччини. Нині постраждалі у стані середнього ступеня важкості в лікарні. Їм надають всю необхідну допомогу», – написав він у телеграмі.

За його словами, внаслідок атаки спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували.


Кіпер також повідомив, що через обстріл у пункті пропуску «Орлівка» тимчасово призупинені пропускні операції, попередньо до 11:00.

«Росіяни умисно обстріляли пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Це терор проти цивільного населення», – додав він.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ про нічну атаку РФ: збили 11 дронів, ще 10 були локаційно втрачені

Російські війська регулярно атакують Одещину, зокрема Ізмаїл. Внаслідок останнього російського удару дронами в Ізмаїлі, який стався в ніч на 27 вересня, за офіційними даними, загинули три людини, ще 14 – поранені, серед них – троє дітей.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG