Доступність посилання

ТОП новини

Розвідка Британії: сили РФ, ймовірно, захопили Новоолександрівку, це може створити ризики для логістики


Українське місто Авдіївка, яке захопили російські сили, лютий 2024 року
Українське місто Авдіївка, яке захопили російські сили, лютий 2024 року

Російські війська, ймовірно, взяли під контроль село Новоолександрівка Донецької області, яке розташоване приблизно за 20 кілометрів на північ від Авдіївки, повідомляє Міністерство оборони Британії з посиланням на дані своєї розвідки.

За даними розвідки Британії, у цьому районі протягом 2024 року точилися запеклі бої, і Росія поступово просувалася вперед після захоплення Авдіївки в лютому 2024 року.

«Взявши під контроль Новоолександрівку, Росія впритул наблизилася до дороги Т-05-04, однієї з головних шляхів постачання українських сил на схід. Дуже ймовірно, що село Воздвиженка стане наступною метою Росії, яка прагне перерізати дорогу і порушити українську логістику», – йдеться у повідомленні.

Українська сторона офіційно не підтверджувала захоплення цього населеного пункту. Ще вчора пізно ввечері Генштаб ЗСУ повідомляв про бої в районі Новоолександрівки.Сьогодні у ЗСУ також звітували про напружену ситуацію на Покровському напрямку, де російські війська намагаються вклинитися в українську оборону Новоолександрівки, Євгенівки та Новоселівки Першої.

Форум

XS
SM
MD
LG