Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині стався другий за тиждень напад із ножем


У місті Мерс на заході Німеччини молодий чоловік, вигукуючи погрози, накинувся з ножем на перехожих і згодом був застрелений поліцейськими. Місто розташоване у землі Північний Рейн-Вестфалія, у так званій Рурській промисловій зоні.

За попередніми даними, нападник спробував атакувати поліцейських, які прибули на місце за викликом. Вони у відповідь використали вогнепальну зброю, завдавши чоловікові смертельного поранення. Більше внаслідок події ніхто не загинув і не був поранений.

Про нападника вказують, що це 26-річний громадянин Німеччини. Групу розслідування сформувала кримінальна поліція Дуйсбурга. Обставини події з’ясовуються. Іншої інформації поліція поки що не надає.

23 серпня біженець із Сирії, якому також було 26 років, напав із ножем на відвідувачів фестивалю в Золінгені (у тій же землі Північний Рейн-Вестфалія). Тоді троє людей загинули, вісім зазнали поранень. Федеральна прокуратура веде розслідування за підозрою в тероризмі. Заборонене в багатьох країнах як терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за цей злочин. Нападника було затримано та поміщено під варту.

Випадок викликав дебати про заборону носіння холодної зброї та своєчасну депортацію біженців.

Форум

XS
SM
MD
LG