Доступність посилання

ТОП новини

Нацгвардія: відзнака, яку вручили Труханову, не є офіційною нагородою НГУ


Раніше 25 жовтня в соціальних мережах з’явилося відео нагородження Труханова відзнакою «за вірність українському народові»
Раніше 25 жовтня в соціальних мережах з’явилося відео нагородження Труханова відзнакою «за вірність українському народові»

Національна гвардія 25 жовтня прокоментувала повідомлення про нагородження мера Одеси Геннадія Труханова.

Пресслужба військового формування заявляє, що командування офіційно не нагороджувало Труханова.

«Наголошуємо, що ця відзнака не є офіційною нагородою, не є відомчою чи державною відзнакою (медаллю). Ініціатива щодо такого відзначення належить виключно окремим особам з бригади», – заявили військові.

Раніше 25 жовтня в соціальних мережах з’явилося відео нагородження Труханова відзнакою «за вірність українському народові» від особового складу 3-ї бригади Національної гвардії «Спартан».

За повідомленням міської влади Одеси, нагороду від бригади вручив заступник командира бригади Андрій Косяченко. Він подякував «міському голові та всім одеситам за постійну підтримку, зазначивши, що завдяки зусиллям міста вдалося покращити матеріально-технічне забезпечення бригади».

Читайте також: Малими групами і без бронетехніки – у Нацгвардії розповіли про особливості штурмів РФ у Селидовому

Українські журналісти неодноразово писали, що мер Одеси, ймовірно, має російське громадянство. У 2016 році Одеське управління Служби безпеки України не змогло з’ясувати, чи має Геннадій Труханов паспорт РФ. Сам мер Одеси це заперечує.

У інтерв’ю Радіо Свобода в 2023 році Геннадій Труханов висловився проти демонтажу пам’ятника російському поету Олександру Пушкіну в Одесі, пославшись на те, що його встановлювали «за кошти громади».

Труханов також є фігурантом справи про ймовірне придбання заводу «Краян» за завищеною вартістю, звинувачення за якою він відкидає.

Форум

XS
SM
MD
LG