Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали чоловіка, який написав на пам’ятнику «Навальному свободу!»


Напис був зроблений чорним скотчем на постаменті пам’ятника на центральній площі Владивостока
Напис був зроблений чорним скотчем на постаменті пам’ятника на центральній площі Владивостока

У російському Владивостоці поліція затримала місцевого жителя, якого підозрюють в тому, що він написав на пам’ятнику у центрі міста «Навальному свободу!». Слідчі порушили кримінальну справу за статтею про вандалізм, повідомляє пресслужба управління МВС у Примор’ї.

За версією слідства, затриманий зробив напис чорним скотчем на постаменті пам’ятника на центральній площі Владивостока. Вранці 3 лютого її прибрали працівники муніципальних служб.

Поліція вивчила записи камер відеоспостереження і встановила особу підозрюваного. Ним виявився 31-річний місцевий житель, йдеться в повідомленні.

Окрім того, як повідомляє російська служба Радіо Свобода, 3 лютого поліція завела справу про вандалізм щодо жителя Південно-Сахалінська Жаргала Будаєва. Його звинувачують у тому, що він наніс на постамент з гарматою напис «Путін, йди». За статтею про вандалізм йому загрожує до трьох місяців позбавлення волі.

У Росії відбулися дві акції протесту на підтримку Олексія Навального – 23 і 31 січня. Стихійні мітинги пройшли і 2 лютого.

У цей день Симоновський суд Москви ухвалив рішення відправити Навального в колонію, замінивши йому умовний термін ув’язнення на реальний. Минулої неділі на протестних заходах по всій країні затримали рекордну кількість людей – близько п’яти тисяч.

XS
SM
MD
LG