Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція: на Миколаївщині армія РФ атакувала FPV-дронами чоловіка на мопеді і поліцейських


Збитий російський FPV дрон-камікадзе «Бумеранг». Фото ілюстративне
Збитий російський FPV дрон-камікадзе «Бумеранг». Фото ілюстративне

Вдень, 27 жовтня, російська армія завдала ударів FPV-дронами у Куцурубській громаді Миколаївського району. Внаслідок атаки загинув 43-річний місцевий житель, який рухався мопедом населеним пунктом, повідомила Національна поліція України.

За даними поліції, повторні удари FPV-дронами ворог завдав по службовому автомобілю поліцейських, які прибули на місце події для документування наслідків попередньої атаки. Внаслідок влучань сталась пожежа, яка повністю знищила авто. Поліцейські не постраждали.

Російські війська щодня регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Миколаївщини, Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

Форум

XS
SM
MD
LG