Доступність посилання

ТОП новини

МВС про затримання підозрюваного в справі Фаріон: слідство схиляється до думки, що він – лише виконавець


За словами міністра, фігурант – 18-річний житель Дніпра, який під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові (фото – з телеграм-каналу міністра)
За словами міністра, фігурант – 18-річний житель Дніпра, який під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові (фото – з телеграм-каналу міністра)

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив деталі затримання підозрюваного у вбивстві політикині й мовознавиці Ірини Фаріон у Дніпрі, зазначивши, що «є достатньо доказів стверджувати, що саме затриманий стріляв» у неї.

«139 годин безперервної роботи величезної команди оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України. Перевірили кожен куточок по маршруту відходу стрільця й обшукали близько 100 га лісу. Врешті підозрюваного вистежили. Встановили особу. Маючи його фото, це була справа часу: смарт-камери відеоспостереження зловили його всюди», – написав Клименко в телеграмі.

За словами міністра, фігурант – 18-річний житель Дніпра, який під час підготовки до скоєння злочину орендував щонайменше три квартири у Львові.

«Зараз затриманий в руках поліції. Важливо дізнатися всі деталі. Наразі слідство схиляється до думки, що стрілець – лише виконавець», – додав Клименко, пообіцявши надати більше інформації згодом.

Раніше сьогодні про затримання підозрюваного повідомив президент Володимир Зеленський – із посиланням на міністра внутрішніх справ.

У Львові ввечері 19 липня стріляли в Ірину Фаріон. Пізно ввечері того ж дня медики повідомили, що її поранення виявилися несумісними з життям.

Правоохоронці спершу кваліфікували напад на Ірину Фаріон як «замах на умисне вбивство». Офіс генерального прокурора вночі 20 липня перекваліфікував злочин на умисне вбивство.

Раніше правоохоронці повідомляли, що встановлюють особу та місце перебування чоловіка, який може бути причетним до вбивства Фаріон. Пресслужба Національної поліції опублікувала фото і оприлюднила характерні ознаки розшукуваного: вік – близько 20 років, зріст – 170-180 см, худорлявої статури.

Ірині Фаріон було 60 років, вона була депутаткою Верховної Ради сьомого скликання у 2012–2014 роках від партії ВО «Свобода». Мала радикальні погляди з питань функціонування української мови, деякі її висловлювання викликали гучні публічні дискусії.

Форум

XS
SM
MD
LG