Доступність посилання

ТОП новини

МОК не визнав сина Лукашенка головою НОК Білорусі


Віктор Лукашенко був обраний президентом НОК Білорусі 26 лютого
Віктор Лукашенко був обраний президентом НОК Білорусі 26 лютого

Міжнародний олімпійський комітет не визнав старшого сина Олександра Лукашенка – Віктора Лукашенка – новим президентом Національного олімпійського комітету Білорусі. Про це йдеться в опублікованому 8 березня повідомленні МОК.

Також МОК не визнав повноваження обраного членом виконкому білоруського НОК президента федерації хокею Дмитра Баскова. Противники Олександра Лукашенка заявляють про його можливу причетність до вбивства в листопаді жителя Мінська Романа Бондаренка.

Віктор Лукашенко був обраний президентом НОК Білорусі 26 лютого. Він змінив на посаді свого батька, який очолював Олімпійський комітет країни з 1997 року. При цьому Віктор Лукашенко пішов із посади помічника президента Білорусі з національної безпеки.

У грудні МОК ухвалив, що білоруський Олімпійський комітет не захистив своїх спортсменів від політичної дискримінації. Виконком МОК заборонив Олександрові і Віктору Лукашенкам відвідувати Олімпіаду в Токіо і припинив фінансування білоруського НОК.

У Мінську й інших білоруських містах від серпня 2020 року відбуваються масові акції протесту проти офіційних підсумків президентських виборів, на яких, як стверджує влада, ушосте поспіль переміг Олександр Лукашенко.

У ході акцій протесту були затримані десятки тисяч людей, сотні заарештовані. Багато хто з них розповідав, що зазнав катування і знущань із боку співробітників правоохоронних органів. Кілька людей загинули.

XS
SM
MD
LG