Доступність посилання

ТОП новини

Мінреінтеграції анонсує «експериментальні зміни» в системі військового обліку


«Уряд запроваджує експериментальні зміни щодо військового обліку», – йдеться в повідомленні
«Уряд запроваджує експериментальні зміни щодо військового обліку», – йдеться в повідомленні

Кабінет міністрів ухвалив постанову про автоматичну верифікацію та перевірку відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів» – про це 16 серпня заявило Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Уряд запроваджує експериментальні зміни щодо військового обліку», – йдеться в повідомленні.

Серед змін, які передбачає постанова:

  • взяття на військовий облік хлопців від 17 до 25 років без проходження військово-лікарської комісії; це стосується і тих, хто проживає в Україні, і тих, хто за кордоном
  • перевірка військово-облікових документів у чоловіків від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном і звертаються за оформленням українського або закордонного паспортів. Це планується робити через державну електронну систему «Трембіта»
  • внесення до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів хлопців від 16 до 25 років, які живуть в Україні чи за кордоном і звертаються за оформленням паспорта
  • формування переліку громадян України чоловічої статі від 16 до 60 років, дані яких повинні бути внесені до ЄДРПВР і які підлягають постановці на військовий облік

За заявою відомства, проєкт постанови розробляли Мінреінтеграції спільно з Міністерством оборони, Державною міграційною службою, Міністерством внутрішніх справ і Генеральним штабом ЗСУ.

«Такі нововведення сприятимуть забезпеченню оптимізації та ідентифікації відомостей у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів», – додає міністерство.

Читайте також: Начальників двох ТЦК на Київщині підозрюють у сприянні ухиленню від мобілізації

На початку серпня президент України Володимир Зеленський підписав закони щодо продовження терміну дії воєнного стану та продовження строку проведення загальної мобілізації ще на 90 днів – до 9 листопада.

18 травня набрав чинності закон про мобілізацію. Серед іншого, він передбачає, що всі військовозобов’язані, призовники і резервісти віком від 18 до 60 років мають оновити свої дані – номер мобільного телефону, фактична адреса проживання та email (за наявності). Це потрібно було зробити до 16 липня включно.

Також військовозобов’язані на час дії воєнного стану повинні постійно мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти їх на вимогу поліції чи працівників ТЦК.

Форум

XS
SM
MD
LG