Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони на оборонній конференції підписало меморандум зі США про спільне виробництво


Рустем Умєров повідомив про «відкритий та чесний діалог» між сторонами про локалізацію виробництва в Україні
Рустем Умєров повідомив про «відкритий та чесний діалог» між сторонами про локалізацію виробництва в Україні

У Вашингтоні почалася Конференція оборонних індустрій, повідомляє Міністерство оборони України 7 грудня. За повідомленням, вона має на меті забезпечити підтримку рівня співпраці між підприємствами оборонної промисловості з України та США.

«Українська сторона (Міноборони та Мінстратегпром) підписала меморандум із Міністерством оборони США про співробітництво щодо спільного виробництва та обміну технічними даними. Документ має сприяти побудові в Україні виробничих спроможностей забезпечувати власні Збройні сили необхідною зброєю. Зокрема, критично необхідними боєприпасами», – заявляє відомство.

Голова Міноборони Рустем Умєров, коментуючи підписання, подякував американському колезі Ллойду Остіну, міністерці торгівлі Джині Раймондо, а також представникам Державного департаменту та Раді з національної безпеки США.

Він повідомив про «відкритий та чесний діалог» між сторонами про локалізацію виробництва в Україні, а також поточні потреби та можливості обох країн і можливості для налагодження співпраці.

Міноборони уточнює, що меморандум фіксує підхід, який передбачає подальшу взаємосумісність систем, які виробляються та використовуються в Україні, із системами на озброєнні країн НАТО. Відомство очікує на подальше підписання домовленостей щодо локалізації виробництв із низкою американських компаній-виробників озброєння та військової техніки.

Білий дім, своєю чергою, зазначає, що Конференція оборонних індустрій об’єднала 350 представників американської, української та європейської промисловості.

Читайте також: У Пентагоні розповіли, скільки коштів залишилося на допомогу Україні

«Уряди США та України разом прагнуть розвивати надійну та самозабезпечену українську оборонно-промислову базу, яка відтворює інноваційну культуру України, забезпечує матеріалами для нагальних військових потреб і сприяє довгостроковій безпеці та економічному успіху України», – заявляють у адміністрації президента США.

У Білому домі додають, що початкові результати конференції зосередилися на перших кроках: інституціоналізації відносин, процесів і діалогу між промисловістю та державними партнерами.

Нині керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони України Рустем Умєров перебувають з візитом в США. Ця поїздка відбувається на тлі очікувань розгляду запиту президента США Джо Байдена про виділення додаткових понад 105 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та низку інших цілей.

Форум

XS
SM
MD
LG