Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго повідомляє про знеструмлення в 3 областях через погодні умови


Загалом внаслідок російських обстрілів понад 7 тисяч абонентів у п’яти областях залишалися без електропостачання (фото ілюстраційне)
Загалом внаслідок російських обстрілів понад 7 тисяч абонентів у п’яти областях залишалися без електропостачання (фото ілюстраційне)

У кількох областях тривають знеструмлення через бойові дії або погоду, повідомляє Міністерство енергетики 12 жовтня.

Зокрема, у Кіровоградській області через несприятливі погодні умови знеструмлені 19 населених пунктів, частково – шість. Без напруги в регіоні лишаються 5,6 тисячі споживачів.

На Одещині після «проходження грозового фронту» знеструмлені 785 абонентів у шести населених пунктах. Також технологічні порушення залишили без електроенергії 1,7 тисячі споживачів у двох населених пунктах.

«Чернігівська область – через несприятливу погоду без електропостачання залишилися 1,3 тисячі абонентів у 8 населених пунктах. Внаслідок ворожих обстрілів залишаються знеструмленими 27 населених пунктів – 1,9 тисячі абонентів», – йдеться в зверненні.

Читайте також: Усі дев’ять доступних Україні енергоблоків АЕС працюють – Міненерго

Також бойові дії спричинили перебої з електропостачанням у Дніпропетровській, Харківській, Херсонській та Донецькій областях, технологічні порушення – на Київщині, Сумщині та Запоріжжі.

Загалом внаслідок російських обстрілів понад 7 тисяч абонентів у п’яти областях залишалися без електропостачання.

За даними міністерства, від жовтня 2022 року Росія завдала понад тисячу ударів по об’єктах української енергетичної інфраструктури, лише цього року через удари було втрачено 9 ГВт генеруючих потужностей.

У місії ООН нещодавно заявили, що російські удари по енергетичній інфраструктурі України завдали значної шкоди і з наближенням зими можуть призвести до ще більш руйнівних наслідків.

Форум

XS
SM
MD
LG