Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: сьогодні графіки обмеження електроспоживання для промисловості застосують раніше


Міненерго закликає споживачів економно та відповідально споживати електроенергію – це важливо для балансування енергосистеми та уникнення відключень для побутових споживачів
Міненерго закликає споживачів економно та відповідально споживати електроенергію – це важливо для балансування енергосистеми та уникнення відключень для побутових споживачів

У Міністерстві енергетики заявляють, що споживання електроенергії зростає, сьогодні планують застосовувати графіки обмеження потужності для промисловості – з 16:00.

Напередодні обмеження споживання для промисловості діяли з 17:00 до 24:00.

Міненерго закликає споживачів економно та відповідально споживати електроенергію – це важливо для балансування енергосистеми та уникнення відключень для побутових споживачів. Важливо зменшити використання енергоємних приладів у пікові години – особливо ввечері з 17:00 до 22:00

У відомстві зазначають, що минулої доби споживання електроенергії зросло на 8% проти обсягу, спожитого в неділю. Ці потреби покривалися власною генерацією, комерційним імпортом та аварійною допомогою з енергосистем Польщі, Румунії та Словаччини.

Сьогодні на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з цих країн, залучення аварійної допомоги заплановане і в години вечірнього максимуму споживання електроенергії.

В «Укренерго» зазначають, що станом на 09:30 14 травня споживання зросло на 4,5 % у порівнянні з тим же часом вчора, 13 травня, а вчора вечірній максимум споживання був на 4% вищим за максимум попереднього робочого дня – 10 травня.

Компанія констатує, що в енергосистемі більшу частину доби зберігається значний дефіцит електроенергії, причина – масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до атаки.

Уночі та вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила обмеження на енергопостачання для промисловості та бізнесу, але також попередили – не виключені відключення побутових споживачів.

Читайте також: Шмигаль про наступний опалювальний сезон: удари РФ вразили понад 800 об’єктів теплопостачання

Російські військові з жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак.

У березні цього року Росія відновила атаки по об’єктах критичної інфраструктури в Україні, зокрема, здійснивши 22 березня найбільш масштабну атаку на українську енергетику за останній час. Тоді РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження. Згодом цілями російських атак були Канівська та Дністровська ГЕС.

Форум

XS
SM
MD
LG