Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго: через брак потужностей можливі відключення промисловості


Центр Києва під час віялових відключень електроенергії у жовтні 2022 року, Україна, фото архівне
Центр Києва під час віялових відключень електроенергії у жовтні 2022 року, Україна, фото архівне

Через значні пошкодження енергооб'єктів та брак електроенергії можливі обмеження для промислових споживачів, повідомило 13 травня Міністерство енергетики України.

Українська енергетика продовжує зазнавати труднощів через масовані російські атаки по обʼєктах інфраструктури.

Минулої доби потреби енергосистеми покривалися власною генерацією, комерційним імпортом, а також аварійною допомогою з Польщі, Румунії та Словаччини, розповіли в міністерстві. Сумарний обсяг екстреної допомоги зріс із менш як 1% до приблизно 2% від добового споживання енергосистеми.

«Залучення аварійної допомоги передбачається і в години вечірнього максимуму споживання електроенергії. Також через брак електроенергії у вечірній час можливі обмеження споживання для промислових споживачів», – ідеться в заяві Міненерго.

Уночі та вранці 8 травня, за даними Міненерго, сили РФ атакували об’єкти генерації та передачі електроенергії у шести областях – Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Львівській, Івано-Франківській, Вінницькій областях.

Після цього через дефіцит електроенергії компанія «Укренерго» запровадила обмеження на енергопостачання для промисловості та бізнесу, але також попередили – не виключені відключення побутових споживачів.

Форум

XS
SM
MD
LG