Доступність посилання

ТОП новини

Народний депутат Мялик прокоментував звинувачення у несплаті податків


Віктор Мялик назвав обвинувачення проти себе «тиском на бізнес»
Віктор Мялик назвав обвинувачення проти себе «тиском на бізнес»

Народний депутат групи «Партія «За майбутнє» Віктор Мялик, якого підозрюють в ухиленні від сплати податків, вважає усі звинувачення на свою адресу необґрунтованими.

«Те, що мене звинуватили і підозру мені дали, то у мене і перевірки ніколи не було. На якій підставі вони мені вручили підозру? Я сам з 2012-го по 2015-й, по 2019 рік повідомляв податківців, декларував, пояснював і показував», – заявив депутат у коментарі Радіо Свобода.

Мялик назвав обвинувачення проти себе «тиском на бізнес».

«Я знаю, що я і перед Богом чистий і перед законом чистий. Сьогодні суд-судом, але прийде ще Божий суд і він розсудить точно», – додав він.

Мялик: «Я чистий перед законом і перед богом»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

25 березня 2021 року генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала депутату Мялику підозру. У справі, де він фігурує, йдеться про ймовірне ухилення ним від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень.

Згідно із даними слідства, Мялик у 2012 році розпочав господарську діяльність щодо будівництва у селах Петропавлівська та Софіївська Борщагівка Київської області багатоквартирних житлових будинків «задля отримання прибутку від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них», але «реєстрації в якості суб’єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив».

Після завершення зведення будинків, він зареєстрував на себе право власності на 1221 об’єкт нерухомого майна в них і протягом 2015-2020 років уповноважена ним через довіреність особа продавала нерухомість та передала йому понад 360 млн грн доходу від цих операцій.

3 червня Київський апеляційний суд наклав арешт на нерухоме майно народного депутата Мялика.

Якщо його провину доведуть у суді, то депутату загроджує штраф від 255 000 до 425 000 грн із конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

XS
SM
MD
LG