Доступність посилання

ТОП новини

Литва встановила протитанкові загородження на мосту біля кордону з Калінінградською областю РФ


Раніше Польща, Литва, Латвія й Естонія закликали Євросоюз побудувати лінію оборони вздовж 700-кілометрового кордону блоку з Росією і Білоруссю
Раніше Польща, Литва, Латвія й Естонія закликали Євросоюз побудувати лінію оборони вздовж 700-кілометрового кордону блоку з Росією і Білоруссю

Литва встановила протитанкові загородження на мосту через річку Неман біля кордону з Калінінградською областю Росії. Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міністр оборони країни Лаурінас Кащюнас.

За його словами, литовська армія зараз тестує встановлені на мосту оборонні споруди, оцінюючи, «як вони стримують важку техніку». Він також зазначив, що деякі мости будуть укріплені, інші підготовлені до підриву, але тільки на підставі розвідувальних даних. «Фізичні фортифікації (протитанкові їжаки, «зуби дракона») є лише допоміжними і прикриватимуться вогнем», – наголосив Кащюнас.

Раніше голова Міноборони Литви заявив, що на найближчому засіданні Державної ради оборони буде ухвалене рішення щодо створення в країні танкового батальйону, передає Delfi.

Раніше Польща, Литва, Латвія й Естонія закликали Євросоюз побудувати лінію оборони вздовж 700-кілометрового кордону блоку з Росією і Білоруссю. Деякі дипломати ЄС оцінили її вартість приблизно 2,5 мільярди євро.

У вересні стало відомо, що у Литві розробляють план масової евакуації населення на випадок війни, техногенних катастроф і стихійних лих.

Форум

XS
SM
MD
LG