Доступність посилання

ТОП новини

Очільник Луганщини: окупаційна влада посилила примусову видачу паспортів РФ підліткам


За даними Лисогора, на окуповану Луганщину прибули спостерігачі з Москви, які перевіряють хід паспортизації
За даними Лисогора, на окуповану Луганщину прибули спостерігачі з Москви, які перевіряють хід паспортизації

Окупаційна влада Луганської області посилила примусову паспортизацію підлітків, повідомив голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор вранці 18 серпня.

«Перед окупаційною владою Луганщини поставлене завдання до 1 жовтня паспортизувати всіх підлітків віком від 14 до 18 років. Дітям пропонують за отримання паспорта РФ безкоштовний відпочинок та погрожують недопущенням до навчання, батькам – припиненням соціальних виплат», – заявив голова області в своєму Телеграмі.

За даними Лисогора, на окуповану Луганщину прибули спостерігачі з Москви, які перевіряють хід паспортизації.

Читайте також: «Ми не можемо дозволяти людям брати російські паспорти»: Верещук про дії РФ на окупованих територіях

«До кожної адміністративно-територіальної одиниці направлена комісія, яка шукає підлітків без паспорта. Здійснюється обхід будинків», – заявив голова області.

На початку серпня дослідники в США заявили про «тривожну кампанію» примусу українців до громадянства РФ на окупованих територіях. За їхніми словами, українці, які проживають на окупованих Росією територіях України, змушені прийняти російське громадянство чи зіткнутися з жорстокою помстою, включаючи можливу депортацію до Росії, йдеться в підтриманому США дослідженні.

XS
SM
MD
LG