Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: найактивніше сили РФ діють на Курахівському напрямку – там була майже половина усіх боєзіткнень


На Курахівському напрямку від початку доби загарбники 42 рази атакували українські підрозділи
На Курахівському напрямку від початку доби загарбники 42 рази атакували українські підрозділи

На фронті станом на 16:00 було 97 бойових зіткнень, найактивніше війська РФ зараз діють на Курахівському напрямку, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Тут від початку доби загарбники 42 рази атакували українські підрозділи – сили РФ намагаються просунутися поблизу Зоряного, Желанного Другого, Ізмайлівки, Новодмитрівки, Гірника, Новоселидівки, Георгіївки та Катеринівки.

За наявною інформацією, за сьогоднішній день авіація РФ завдала сім ударів по Курській області, скинувши дев’ять керованих авіаційних бомб.

На Куп’янському напрямку противник сім разів атакував поблизу Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого. Дві атаки відбиті Силами оборони, п’ять боєзіткнень ще триває.

У штабі зазначають, що на Краматорському напрямку українські воїни відбили наступ противника поблизу Ступочок. Російська авіація завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру. Також авіація РФ бомбардувала Торецьк та Катеринівку, також російські війська обстріляли Дружбу некерованими авіаракетами.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили вже вісім спроб потіснити українських захисників із займаних позицій в районах Промінь та Селидове. Сили оборони стримують натиск і відбили п’ять атак противника, три боєзіткнення ще тривають.

Читайте також: Переломний момент: російський наступ і невизначеність підтримки США загрожують майбутньому України

У своєму звіті, опублікованому 13 жовтня американський Інститут вивчення війни (ISW) зазначив, що російські війська нещодавно відновили тактичні наступальні атаки в районі межі Донецької і Запорізької областей і досягли тактичних успіхів у локалізованих наступах, «але поки що ця діяльність не є частиною більшої оперативної наступальної операції для підтримки ширшої російської наступальної операції на заході Донецької області».

У звіті за 9 жовтня ISW дійшов висновку, що російське командування, ймовірно, вимагало прискорити темпи механізованих наступів в Україні, щоб досягти успіхів до того, як осінні дощі ускладнять рух техніки.

Головна мета – закріпитися у прифронтових населених пунктах, які можна використовувати як плацдарм для подальших операцій, наприклад, для захоплення Курахового чи Покровська, вважають аналітики.

Форум

XS
SM
MD
LG