Доступність посилання

ТОП новини

У Криму повідомляють про звуки вибухів. Окупаційна влада наразі це не коментує


Російський ЗРК С-300 біля села Молочне під Євпаторією в окупованому Криму, архівне фото
Російський ЗРК С-300 біля села Молочне під Євпаторією в окупованому Криму, архівне фото

В окупованому Росією Криму чути звуки вибухів, повідомляє низка телеграм-каналів. У Севастополі ненадовго оголошували повітряну тривогу.

Як пише телеграм-канал «Крымский ветер» з посиланням на підписників, в районі Молочного (Євпаторійський район) горить поле та військова частина. Також у соцмережах повідомляють про звук вибуху в Євпаторії.

Офіційної інформації про наслідки можливої атаки поки що немає.

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити цю інформацію з незалежних джерел через окупацію Криму силами РФ.

В окупованому Криму вдень 23 червня пролунали вибухи. У Міноборони РФ стверджували, що півострів нібито «був атакований» ракетами ATACMS. Підконтрольний Росії голова Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що загинули четверо людей, серед яких було двоє дітей, постраждали 144.

Починаючи з серпня 2022 року, в Криму та Севастополі майже щодня чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по «українських безпілотниках», «роботою ППО» чи навчаннями військових РФ. Сергій Аксьонов називав безпілотники «основною загрозою» для Криму. У жовтні 2022 року на Кримському (Керченському) мості стався вибух. Ще один вибух пролунав на Керченському мості 17 липня 2023 року. На острові діє підвищений (жовтий) рівень терористичної небезпеки. Аеропорт Сімферополя закрито.

Форум

XS
SM
MD
LG