Доступність посилання

ТОП новини

У Кремлі відреагували на щорічні ядерні навчання НАТО – кажуть про «нагнітання напруженості»


Дмитро Пєсков заявив, що контакти щодо скорочення потенціалів ядерних держав необхідні, але їх потрібно пов’язувати з іншими безпековими питаннями.
Дмитро Пєсков заявив, що контакти щодо скорочення потенціалів ядерних держав необхідні, але їх потрібно пов’язувати з іншими безпековими питаннями.

Кремль заявив, що щорічні ядерні навчання НАТО, які розпочалися в понеділок, підживлюють напруженість у контексті «гарячої війни», що розгортається в Україні.

«В умовах гарячої війни, яка ведеться в рамках українського конфлікту, подібні навчання не ведуть ні до чого, крім подальшого нагнітання напруженості», – заявив Дмитро Пєсков, речник російського президента Володимира Путіна.

За його словами, контакти щодо скорочення потенціалів ядерних держав необхідні, але їх потрібно пов’язувати з іншими безпековими питаннями.

«В умовах війни, що ведеться щодо Росії з непрямим і навіть прямим залученням туди ядерних держав, таких як США, Великобританія, Франція, говорити про це, не пов’язуючи тему з усіма іншими аспектами безпеки, абсолютно неможливо», – додав Пєсков.

Читайте також: Байден заявив про готовність США до переговорів з РФ, Китаєм і КНДР щодо зменшення ядерної загрози

НАТО 14 жовтня розпочало свої щорічні ядерні навчання Steadfast Noon, які триватимуть два тижні. Понад 60 літаків здійснять тренувальні польоти над Бельгією і Нідерландами, а також у повітряному просторі над Данією, Великою Британією і Північним морем.

Ядерні навчання НАТО – тренувальні заходи, які відбуваються щороку в жовтні. У Steadfast Noon беруть участь 2000 військовослужбовців з восьми авіабаз і різні типи літаків, в тому числі реактивні літаки з ядерними боєголовками, бомбардувальники, винищувачі супроводу, літаки-заправники і літаки, здатні вести розвідку і радіоелектронну боротьбу.

Форум

XS
SM
MD
LG