Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: за серпень в Україні зареєстрували понад 25 тисяч випадків Covid-19


Кузін зазначив, що на стаціонарному лікуванні у липні перебувало 2 739 пацієнтів з майже 12 тисяч захворілих
Кузін зазначив, що на стаціонарному лікуванні у липні перебувало 2 739 пацієнтів з майже 12 тисяч захворілих

Україна, як і решта світу, зіткнулась зі збільшенням захворюваності на COVID-19. У серпні Міністерство охорони здоров’я зареєструвало 26 тисяч випадків хвороби, повідомив в ефірі телемарафону головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, у червні МОЗ зареєстрували 2300 нових випадків захворювання, у липні – 11 500 тисяч, а за першу половину серпня 26 тисяч.

Головний санітарний лікар зазначив, що збільшення кількості випадків викликане новим субваріантом COVID-19 Omicron – FLiRT. Перебіг захворювання легкий для людей, які мають повний курс вакцинації. Можливий важкий перебіг для людей старших 60-ти років та людей із супутніми хронічними хворобами, каже Кузін.

Кузін зазначив, що на стаціонарному лікуванні у липні перебувало 2 739 пацієнтів з майже 12 тисяч захворілих.

У травні минулого року Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила, що поширення коронавірусної інфекції нового типу COVID-19 тепер не є надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

За даними ВООЗ, жертвами захворювання за понад три роки стали близько 20 мільйонів людей. Йдеться про всі смерті, повʼязані з інфекцією. За офіційними даними, інформацію про які збирав американський інститут Джонса Гопкінса, сама коронавірусна інфекція стала причиною смерті близько 7 мільйонів людей.

ВООЗ наголошує, що вірус не зник, люди продовжують хворіти, і інфекція, швидше за все, залишиться в людській популяції як одне з респіраторних захворювань.

Форум

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG