Доступність посилання

ТОП новини

NYT: ексрадниця Трампа Келліенн Конвей зареєструвалася лобістом фонду Пінчука у США


Конвей прийняла контракт на лобіювання українських інтересів з оплатою 50 доларів на місяць
Конвей прийняла контракт на лобіювання українських інтересів з оплатою 50 доларів на місяць

Колишня радниця кандидата у президенти США Дональда Трампа – Келліенн Конвей прийняла контракт на лобіювання українських інтересів з оплатою 50 доларів на місяць. Вона буде представляти інтереси українського мільярдера Віктора Пінчука, повідомляє видання The New York Times .

«У заяві, поданій до Міністерства юстиції відповідно до Закону про реєстрацію іноземних агентів, Конвей вказала, що український уряд буде «головним бенефіціаром» її лобіювання від імені благодійного фонду Пінчука», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що Конвей залучатиме американських законодавців та лідерів громадської думки, щоб «пояснити важливість України для захисту демократичних принципів», а також розповідатиме про протистояння України російській агресії.

Крім того, Конвей буде намагатися переконати американських посадовців відвідати щорічну конференцію з питань безпеки, яку організовує фонд Пінчука, заплановану на наступний місяць у Києві (Ялтинська європейська стратегія – ред.).

Видання повідомляє, що нещодавно Конвей мала зустріч з Трампом, але не відповіла на повідомлення з питанням, чи обговорювала вона Україну з колишнім президентом. Представники Пінчука також не відреагували на запит.

Повідомляється, що контракт буде діяти з 25 липня по 14 листопада 2024 року, з можливістю його продовження відповідно до їхньої угоди про надання послуг.

Журналісти зазначають, що Пінчук вже тривалий час вкладає кошти, щоб посилити свій вплив у США. З 2006 року він зробив пожертви до Фонду Клінтон на загальну суму щонайменше 13 мільйонів доларів. А у вересні 2015 року пожертвував 150 000 доларів США благодійному фонду Трампа в обмін на 20-хвилинний відео-виступ Трампа на конференції з питань безпеки, організованій Пінчуком того ж року.

Віктор Пінчук – друга найбагатша людина в українському списку Forbes: його капітал станом на 2024 рік оцінювали у 2 мільярди доларів.

Велику частку прибутку Пінчуку приносять його компанії з виробництва залізничних коліс та труб. Вони входять, до впливової української бізнес-групи «Інтерпайп» – головного активу Пінчука. У ньому він зосередив свої інтереси, зокрема, у металургійній і гірничо-збагачувальній промисловості.

Окрім цього, Пінчук – власник великої медіагрупи, меценат, засновник центру сучасного мистецтва, організатор «Українського сніданку» у Давосі і Ялтинської європейської стратегії.

Форум

XS
SM
MD
LG