Доступність посилання

ТОП новини

Поранених внаслідок обстрілу Херсона евакуюють в інші області – Соболевський


Пошкоджений російським ударом вагон пасажирського поїзда в Херсоні, 3 травня 2023 року
Пошкоджений російським ударом вагон пасажирського поїзда в Херсоні, 3 травня 2023 року

Поранених внаслідок вчорашнього ракетного обстрілу Херсона після стабілізації їхнього стану евакуюють із міста, заявив в ефірі «Свобода. Ранок» (проєкт Радіо Свобода) заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

За його словами, така евакуація відбудеться, якщо це не створюватиме додаткової загрози для здоров’я поранених.

«Накопичення поранених у наших закладах ми не робимо. Тому що, по-перше, ворог час від часу обстрілює самі лікарні, і наші медзаклади повинні бути готові до таких от днів, які, на жаль, в нас були вчора», – сказав Соболевський.

Він також розповів, що на Херсонщині розробляють шляхи евакуації населення на випадок масових обстрілів.

«Обласна військова адміністрація завчасно надала доручення всім військовим адміністраціям області підготувати шляхи евакуації на випадок масованих тривалих обстрілів. Над цим зараз працюємо. Вже частково визначені відносно безпечні маршрути, місця накопичення людей. Вся необхідна допомога людям буде надана. Станом на зараз рішення про евакуацію не прийняте», – сказав Соболевський.

За його словами, в останні тижні є тенденція щодо збільшення людей, які повертаються на деокуповану Херсонщину. Однак, на його думку, робити це ще зарано, бо безпекова ситуація у регіоні – складна.

3 травня російські війська обстріляли Херсон й інші населені пункти області. У Херсоні, зокрема, під обстріл потрапили гіпермаркет «Епіцентр» і залізничний вокзал. Обстріляне було селище Степанівка, що за 10 кілометрів від обласного центру. За останніми даними, від цих ударів загинули 23 людей, ще 48 – поранені.

Читайте також: «100 пострілів на добу». Чи буде примусова евакуація на півдні?

XS
SM
MD
LG