Доступність посилання

ТОП новини

Удар РФ по Харкову: кількість поранених зросла до 12 – ДСНС


Офіс заводу у Харкові, який постраждав від російського авіаудару, Україна, 27 травня 2024 року
Офіс заводу у Харкові, який постраждав від російського авіаудару, Україна, 27 травня 2024 року

Кількість постраждалих унаслідок удару по Харкову вдень 27 травня зросла до 12, повідомляє Державна служба із надзвичайних ситуацій. Раніше було відомо про одну загиблу і десятьох постраждалих через авіаудар по місту.

«Сьогодні близько 16:00 ворожа авіація вдарила керованими авіабомбами по цивільному підприємстві міста Харкова. Внаслідок вибуху зруйновано дах виробничого цеху. Виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували», – розповіли рятувальники.

Голова ОВА Олег Синєгубов повідомляв про 11 постраждалих. Згодом з’ясувалось, що жінка, яка перебувала у важкому стані, померла.

25 травня сили РФ завдали удару по будівельному супермаркету в Харкові, внаслідок чого спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 18 загиблих.

Моніторингова місія ООН із прав людини в Україні заявила, що нещодавні російські удари по Харкову, зокрема суботній удар по гіпермаркету, «продовжують тенденцію збільшення жертв серед цивільного населення» в місті й Харківській області.

Відтоді, як російські збройні сили розпочали наземний наступ на Харківську область 10 травня, ММПЛУ підтвердила, що 45 цивільних осіб було вбито і 189 поранено в Харкові й Харківській області, йдеться в заяві місії.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум

XS
SM
MD
LG