Доступність посилання

ТОП новини

В Ізюмі з’явилися вулиці Шухевича, Чорновола, Лук’яненка та загиблого журналіста Махова


На початку вересня українські війська звільнили від російської окупації більшу частину Харківської області, зокрема Ізюм
На початку вересня українські війська звільнили від російської окупації більшу частину Харківської області, зокрема Ізюм

У звільненому від російських військ Ізюмі Харківської області перейменували низку об’єктів, пов’язаних із СРСР та Росією, повідомив у фейсбуці заступник міського голови Володимир Мацокін.

«Увічнюємо і закарбовуємо в пам’яті імена ізюмчан, загиблих на цій війні. Свої достойні місця в місцевій топоніміці отримують видатні українці В’ячеслав Чорновіл, Діана Петриненко, Валерій Лобановський, Роман Шухевич, Левко Лукяненко. Віддаємо повагу новітнім містам-героям України. Стів Джобс і Голда Меїр – їхні імена також прикрасять наше місто», – написав Мацокін.

Він також опублікував саме розпорядження, згідно з яким вул. Аляб’єва стала вул. Валерія Лобановського, вул. Володимира Висоцького – вул. Стіва Джобса, вул. Олександра Островського – вул. Олександра Махова (журналіста, який загинув під час бойових дій неподалік Ізюма на початку травня), вул. «Радгосп «Ізюмський» – вул. Маріупольска, вул. 8 березня – вул. Ірпінська, вул. Черняхівського – вул. Бучанська, вул. Панфілова - вул. Голди Меїр тощо.

Загалом перейменовано 19 об’єктів. Це третій етап перейменування після деокупації міста – раніше було перейменовано загалом 43 топоніми.

На початку вересня українські війська звільнили від російської окупації більшу частину Харківської області, в тому числі Ізюм.

XS
SM
MD
LG