Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль завдав удару по Бейруту, зрівнявши з землею житловий комплекс – ліванські ЗМІ


Пошкодження після ізраїльських ударів по південному передмісті Бейрута, Ліван, 24 жовтня 2024 року
Пошкодження після ізраїльських ударів по південному передмісті Бейрута, Ліван, 24 жовтня 2024 року

Ізраїль завдав хвилі повітряних ударів по опорному пункту «Хезболли» в південному Бейруті пізно ввечері 23 жовтня, повідомили ліванські державні ЗМІ.

Повідомляється, що шість будівель було зруйновано в результаті щонайменше 17 ізраїльських нальотів – це була одна з найжорстокіших ночей у південному передмісті столиці Лівану 23 вересня – початку загострення між Ізраїлем та «Хезболлою», яка є як озброєною групою, так і ліванською політичною партією, у США визнана терористичною організацією.

Натомість Сили оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заявили, що ізраїльські винищувачі атакували вночі низку військових об’єктів «Хезболли» для виробництва та зберігання зброї в Бейруті. За твердженням ЦАХАЛу, всі об’єкти розташовані під та всередині цивільних будівель.


Окремо сирійські державні ЗМІ повідомили про ізраїльські авіаудари по житловому будинку в Дамаску і військовому об'єкту в Хомсі, в результаті яких загинув один солдат і ще семеро зазнали поранень. Атаки відбулися після того, як Державний секретар США Ентоні Блінкен, перебуваючи з візитом в Ізраїлі, закликав союзника США уникати подальшої ескалації у відносинах з Іраном. У Газі Ізраїль бореться з підтримуваним Іраном угрупованням «Хамас», яке США і ЄС визнали терористичною організацією, а також з Хезболлою».

Від кінця вересня Ізраїль завдає ударів по об’єктах «Хезболли» в Лівані, зокрема у столиці країни Бейруті. Ізраїльська армія також проводить у Лівані наземну операцію й одночасно продовжує бойові дії в Секторі Гази проти угруповання «Хамас».

Форум

XS
SM
MD
LG