Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль оголосив про звільнення чотирьох заручників у Газі


Звільнені заручники із центральної частини Сектора Гази, Ізраїль, 8 червня 2024 року
Звільнені заручники із центральної частини Сектора Гази, Ізраїль, 8 червня 2024 року

Армія оборони Ізраїлю повідомила про звільнення чотирьох заручників під час операції у центральній частині Гази. Усі вони були захоплені угрупуванням «Хамас», визнаним терористичним у США та ЄС, 7 жовтня 2023 року на музичному фестивалі Supernova.

Звільнено 25-річну Ноа Аргамані, 21-річного Альмога Меїр-Яна, 40-річного Шломі Зіва і 27-річного Андрія Козлова, який має ізраїльське та російське громадянство. Стан усіх чотирьох оцінюється як добрий, вони доставлені до лікарні для подальшого медичного обстеження.

Ізраїльські ЗМІ публікують відео зустрічі Арагамані із батьком після звільнення.

Викрадення Ноа Арагамані потрапило на відео: вона ховалась у кущах разом зі своїм другом Авінатаном Ором. Її відвезли на мотоциклі, а чоловіка зловили та змусили йти з руками за спиною.

Шломі Зів та Андрій Козлов працювали охоронцями на фестивалі.

Повідомляється, що ізраїльські військові одночасно здійснили два рейди на об’єкти «Хамас» у Нусейраті, де перебували заручники. У ході операції в цьому районі було завдано авіаударів по об’єктах угруповання. Міністерство охорони здоров’я сектору Газа, підконтрольне «Хамасу», повідомило про понад 50 загиблих.

Під час нападу на південь Ізраїлю 7 жовтня минулого року бойовики «Хамасу» викрали і відвезли до Сектору Гази 251 заручника – серед них були як ізраїльтяни, так і громадяни інших держав.

У листопаді частину з них вдалося звільнити шляхом обміну на палестинських засуджених, які перебували в ізраїльських в’язницях, переважно за звинуваченнями в тероризмі.

Форум

XS
SM
MD
LG