Доступність посилання

ТОП новини

Таяні на конференції в Берліні анонсував нову допомогу Україні від Італії


За словами Антоніо Таяні, Італія готова не тільки до військової допомоги Україні, а й надавати підтримку в інших секторах.
За словами Антоніо Таяні, Італія готова не тільки до військової допомоги Україні, а й надавати підтримку в інших секторах.

Італія погодила пакет у 140 мільйонів євро для української інфраструктури та готова надіслати додатковий пакет для підтримки протиповітряної оборони, заявив міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні під час конференції з відновлення України в Берліні.

«Першочергова стратегія для відновлення, для реконструкції – це захист української інфраструктури, українських будівель за допомогою системи протиповітряної оборони. І тому я хочу повідомити вам, що Італія готова відправити новий військовий пакет із SAMP/T для протиповітряної оборони України», – сказав він на панельній сесії у рамках конференції.

За його словами, Італія готова не тільки до військової допомоги Україні, а й надавати підтримку в інших різних секторах.

«Є й друга новина. Новий пакет на 140 мільйонів євро для заходів щодо інфраструктури, щодо залізниці, охорони здоров’я, агропродовольчого сектору, гуманітарного сектору, а також із розмінування. Це нове, останнє рішення італійського уряду», – додав італійський міністр.

На початку червня Антоніо Таяні підтвердив повідомлення ЗМІ про те, що Італія надасть Україні другу систему ППО SAMP/T. Проте деталей не навів.

Сьогодні, 11 червня, у Німеччині стартувала дводенна Конференція з питань відновлення України, яку проводять з метою підтримки відбудови країни після руйнувань, спричинених російською агресією.

Станом на лютий 2024 року було відомо, що потреби на відбудову України складають вже майже 486 мільярдів доларів. Такі результати третьої оцінки збитків і потреб (RDNA3), яку український уряд провів спільно зі Світовим банком.

Форум

XS
SM
MD
LG