Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїльські військові повідомили про відбій повітряної тривоги після ракетної атаки з боку Ірану


Ізраїльські військові перехоплюють ракети над Тель-Авівом 1 жовтня 2024 року
Ізраїльські військові перехоплюють ракети над Тель-Авівом 1 жовтня 2024 року

Речник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі повідомив після 20:30 1 жовтня, що ізраїльські військові наразі не фіксують додаткових загроз з боку Ірану, це свідчить про завершення ракетної атаки.

Жителів поінформували, що вони можуть залишити бомбосховища.

«Під час оборони ми здійснили багато перехоплень. Є деякі наслідки в центрі та районах на півдні країни. Ми все ще проводимо оцінку (нападу), але ми не маємо даних про жертви», – розповів Хагарі.

У всьому Ізраїлі ввечері 1 жовтня лунали сирени повітряної тривоги. Це сталося після оголошення Армії оборони Ізраїлю, що Іран розпочав атаку із застосуванням балістичних ракет. У повідомленні ізраїльської армії наголошувалося, що жителі країни повинні «зберігати пильність і точно дотримуватися вказівок командування».

У квітні 2024 року Іран уже обстрілював Ізраїль – це був перший випадок такої атаки в історії. Усього було запущено кількасот ракет і дронів, практично всі вони були перехоплені. Іран позиціонував атаку як відповідь на удар по іранській дипломатичній місії в Дамаску. Неофіційними каналами Тегеран давав зрозуміти, що не хоче ескалації конфлікту.

Ізраїль починає «наземну операцію» у Лівані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Форум

XS
SM
MD
LG