Доступність посилання

ТОП новини

Іспанія надасть Україні другу партію танків Leopard і ракети для Patriot – Міноборони


Танк Leopard 2A6 бере участь у двосторонніх литовсько-німецьких військових навчаннях «Griffin Storm» на полігоні в Пабраде, Литва, 26 червня 2023 року
Танк Leopard 2A6 бере участь у двосторонніх литовсько-німецьких військових навчаннях «Griffin Storm» на полігоні в Пабраде, Литва, 26 червня 2023 року

Іспанія передасть Україні другу партію танків Leopard, а також ракети для комплексу Patriot. Про це розповіла міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес під час 22-го засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн, повідомляє оборонне відомство країни.

Зазначено, що нова партія танків Leopard буде передана наприкінці наступного місяця. Міністерка оборони також оголосила про постачання в ці дати різних типів боєприпасів, в тому числі 155-мм артилерії і нової партії зенітних ракет Patriot, а також систем протидії безпілотникам.

Довгострокова підтримка України з боку Іспанії буде підкріплена майбутнім підписанням двосторонньої угоди про безпеку з Україною, повідомляє Міністерство оборони країни.

Читайте також: Україна та Іспанія обговорили безпекову угоду – ОП

Раніше міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес вже заявляла про передачу Україні комплекту зенітних ракет-перехоплювачів для Patriot великої дальності. Також вона розповідала, що підготовка нових бойових танків Leopard до передачі Україні йде згідно з планом, і що перші одиниці будуть готові до кінця червня.

ЗМІ повідомляли, що Іспанія планує передати Україні ракети до Patriot. Це буде невелика партія, оскільки іспанський військовий резерв становить близько 50 одиниць, а перехоплювачі дуже дорогі, зазначає видання.

Контактна група з питань оборони України збирається онлайн 20 травня на тлі наступу російських сил на сході України, зокрема на Харківщині і намагання Сил оборони України утримати свої позиції.

Форум

XS
SM
MD
LG