Доступність посилання

ТОП новини

Іран спростовує повідомлення про арешти у зв’язку з вбивством Ханії


Представник судової влади Асгар Джахангір каже, що наразі жодних арештів не було
Представник судової влади Асгар Джахангір каже, що наразі жодних арештів не було

Представник судової системи Ірану спростував повідомлення західних ЗМІ про те, що влада заарештувала кількох людей, у тому числі високопоставлених співробітників розвідки, у справі про вбивство політичного лідера угруповання «Хамас» (визнаного США та ЄС терористичним) Ісмаїла Ханії в Тегерані 31 липня.

«Припущення в газетах і в кіберпросторі щодо арештів у цій справі не відповідають дійсності. Наразі жодних арештів не було», – сказав Асгар Джахангір, додавши лише, що до розслідування були залучені іранські військові.

New York Times і The Daily Telegraph з посиланням на неназваних іранських чиновників раніше повідомляли про арешти, при цьому американська газета повідомила, що затримано понад два десятки людей.

Іранський Корпус вартових ісламської революції заявив, що розслідує напад, у результаті якого загинув 62-річний Ханія, який перебував у Тегерані для участі в церемонії інавгурації нового президента Ірану Масуда Пезешкіана 30 липня.

«Хамас» підтвердив цю новину у своєму Telegram-каналі 31 липня, заявивши, що Ханія був убитий під час «повітряного удару по його резиденції в Тегерані».

Форум

XS
SM
MD
LG