Доступність посилання

ТОП новини

Двоє іноземців-волонтерів загинули на Донбасі через російський обстріл


Загиблими є громадянка Іспанії Емма Ігуаль та канадієць Ентоні Ігнат (фото ілюстративне)
Загиблими є громадянка Іспанії Емма Ігуаль та канадієць Ентоні Ігнат (фото ілюстративне)

Через обстріл гуманітарного конвою волонтерської організації Road to Relief на Донбасі загинуло двоє іноземних волонтерів – громадян Іспанії та Канади, повідомила організація 10 вересня на своїй сторінці в Instagram. Згідно з повідомленням, загиблими є громадянка Іспанії Емма Ігуаль та канадієць Ентоні Ігнат.

Повідомляється, що напередодні четверо членів команди Road to Relief вирушили зі Слов’янська в напрямку Бахмута, щоб оцінити потреби мирних жителів у регіоні.

Після того, як вони проїхали Часів Яр, їхнє авто потрапило під обстріл військ РФ. В результаті чого транспортний засіб перекинувся і загорівся. Крім загиблих Емми Ігуаль та Ентоні Ігната, в авто були також німецький медик-волонтер Рубен Мавік і волонтер зі Швеції Йоган Матіас Тир.

Як передає агенція AP, Ентоні Ігнат загинув на місці, а загибель Емми Ігуаль згодом підтвердили в МЗС Іспанії. У волонтерів з Німеччини та Швеції тяжкі поранення й опіки, але їх стан – стабільний.

Російська сторона повідомлення не коментувала.

Як йдеться на сторінці Road to Relief, організація займається евакуацією цивільних на Донбасі. Ще раніше допомагала цивільному населенню Херсонщини.

Як іноземні волонтери допомагають відбудовувати Україну
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:16 0:00
XS
SM
MD
LG