Доступність посилання

ТОП новини

«Мільярди доларів збитків для Росії» – ГУР про результати використання «народного супутника»


Супутник передав українській розвідці волонтер Сергій Притула за донати від Українців
Супутник передав українській розвідці волонтер Сергій Притула за донати від Українців

Космічний апарат ICEYE, придбаний за донати українців фондом Сергія Притули, допоміг виявити та знищити тисячі ворожих об’єктів, розповіли в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО).

У відомстві зазначили, що розвідка із земної орбіти дозволяє отримувати дані як на тимчасово окупованих територіях України, так і в інших місцях планети, де перебувають військові сили і засоби Росії.

За два роки використання «народного супутника» та доступу до сузірʼя супутників ICEYE фахівці ГУР загалом зробили 4173 знімки військових об’єктів РФ, йдеться у повідомленні.

Вказано, що серед них 370 аеродромів; 238 позицій ППО та радіотехнічної розвідки; 153 нафтобази та склади пального; 147 складів ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів, а також 17 військово-морських баз.

«Сила «народного супутника» спроможна точно ідентифікувати вид та тип виявлених бойових літаків, кораблів, засобів ППО ворога, а також фіксувати рівень пошкоджень на уражених об’єктах агресора. Близько 38% з усього масиву даних, отриманих завдяки ICEYE, було використано для безпосередньої підготовки вогневого ураження ворога ― це мільярди доларів збитків для Росії, і ціна її агресії буде зростати», – зазначено у дописі.

Супутник, створений фінською аерокосмічною компанією ICEYE, передав українській розвідці волонтер Сергій Притула. Гроші на його купівлю жертвували громадяни України.

Форум

XS
SM
MD
LG