Доступність посилання

ТОП новини

За добу на фронті відбулося майже 100 бойових зіткнень, війська РФ нанесли 43 авіаудари – Генштаб ЗСУ


Українські військовослужбовці готуються до стрільби з самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» на позиції в Донецькій області, Україна, 21 травня 2024 року
Українські військовослужбовці готуються до стрільби з самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» на позиції в Донецькій області, Україна, 21 травня 2024 року

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському, Куп’янському, Харківському та Времівському напрямках, йдеться 27 травня у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 22.30.

«Протягом доби противник завдав по території України два ракетні із застосуванням двох ракет та 43 авіаційні удари із застосуванням 50 КАБів, застосував 418 дронів-камікадзе. Здійснив понад 2900 обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння», – повідомили у ЗСУ.

На Покровському напрямку українські військові відбивали 21 атаку сил РФ. 11 штурмових спроб російської армії прорватися далі від Очеретиного успіху не мали, кажуть у Генштабі.

«На окремих ділянках ситуація напружена. Сили оборони вживають активних заходів для недопущення просування ворога. На цьому напрямку з початку доби противник втратив понад 350 осіб у живій силі вбитими та пораненими та 27 одиниць озброєнь і військової техніки», – вказано у повідомленні.

Також за даними Генштабу, ЗСУ відбили 10 російських атак на Харківському напрямку, по вісім на Краматорському і Курахівському, сім на Куп’янському, по п’ять на Лиманському і Сіверському напрямках і чотири на Времівському напрямку.

На Придніпровському напрямку, на плацдармах на лівому березі Дніпра, зазнали невдачі сім спроб РФ відтіснити підрозділи ЗСУ в районі Кринок.

Після засідання Ставки головнокомандувача президент Володимир Зеленський заявив, що намір російських військ – відтягнути Збройні сили України на північ, щоб просунутися на сході. За його словами, ЗСУ знають, як відповідати на ці плани російської армії.

Раніше Сирський повідомляв, що війська РФ розширили зону активних бойових дій майже на 70 кілометрів, намагаючись примусити Україну задіяти додаткову кількість бригад зі складу резерву.

Форум

XS
SM
MD
LG