Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб ЗСУ: найбільша активність військ РФ фіксується на Покровському та Сіверському напрямках


На цих напрямках було 32 російські атаки. Фото ілюстративне
На цих напрямках було 32 російські атаки. Фото ілюстративне

З початку доби на фронті відбулося 60 російських атак, найбільшу активність війська РФ продовжують проявляти на Покровському та Сіверському напрямках, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На цих напрямках було 32 російські атаки, наразі тривають наступальні дії противника в районах Спірного та Роздолівки.

«На Покровському напрямку агресор намагається просуватися в районах Новоолександрівки, Новопокровська, Новоселівки Першої та Калинового. Триває сім боїв. Загалом на напрямку кількість ворожих спроб покращити свої позиції досягла 20», – йдеться у повідомленні.

За даними штабу, на Харківському напрямку тривають боєзіткнення в районах Вовчанська та Тихого, на Куп’янському – біля Петропавлівки та Піщаного, на Времівському – біля Урожайного.

Також російські загарбники активні на Краматорському напрямку, де сьогодні відбулось шість боєзіткнень, одне з яких іще триває, додають у Генштабі.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський 12 червня зазначив, що основні зусилля війська Росії зосередили на Покровському та Курахівському напрямках, де зібрали найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів. За його словами, російська армія намагається захопити населені пункти Часів Яр, Кліщіївку і Калинівку для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

В Інституті вивчення війни (ISW) зазначали, що наявних російських резервів чисельністю 60 000 осіб, ймовірно, «буде недостатньо для підтримки одночасних широкомасштабних наступальних зусиль на кількох напрямках».

Форум

XS
SM
MD
LG