Доступність посилання

ТОП новини

У генпрокурора запитали, чому підозру Дмитруку вручили вже після його втечі. Він відповів


Андрій Костін обіцяє надалі вживати «всіх заходів» задля повернення Дмитрука в Україну міжнародно-правовими способами
Андрій Костін обіцяє надалі вживати «всіх заходів» задля повернення Дмитрука в Україну міжнародно-правовими способами

Генеральний прокурор Андрій Костін заявив про обурення через те, що народний депутат Артем Дмитрук отримав підозру вже після того, як покинув межі України.

«Моє обурення навіть більше, ніж у суспільства.. Фізичне і технічне запобігання, тобто перекриття кордонів, є першочерговим... Щодо цього нардепа були підготовлені підозри щодо двох кримінальних проваджень. Я очікував на якісну підготовку матеріалів за обома провадженнями. Щойно матеріали були підготовлені та ретельно перевірені я одразу підписав повідомленні про підозру», – сказав генпрокурор, відповідаючи на запитання «Чому підозру Артему Дмитруку вручили вже після того, як він опинився за кордоном?»

Читайте також: «Він не заявляв, що є депутатом парламенту». В МВС Молдови прокоментували виїзд нардепа Дмитрука

У контексті кримінального провадження щодо нелегального перетину кордону він повідомив, що правоохоронці наразі встановлюють, хто міг допомогти депутату, вже встановили шлях, яким користувався підозрюваний – це ділянка кордону, яка межує з невизнаним Придністров’ям.

Костін обіцяє надалі вживати «всіх заходів» задля повернення Дмитрука в Україну міжнародно-правовими способами, але додав, що депутата ще є можливість повернутися і прибути на допит слідчого.

Читайте також: Зеленський провів нараду із керівниками силових структур після втечі депутата Дмитрука

25 серпня чинному народному депутатові повідомили про підозру за напад на співробітника правоохоронного органу в Одесі і спробу викрасти зброю. У відомстві не називають прізвища депутата, але з матеріалів справи зрозуміло, що мова йде про Артема Дмитрука.

За даними видання «Українська правда», Дмитрук незаконно покинув територію України у суботу 24 серпня. Крім того, за даними джерел, того ж дня нардеп залишив територію Молдови і полетів в Італію.

Сам Дмитрук заявив, що справа проти нього сфальсифікована, а його нібито збираються вбити чи посадити, щоб позбавити його можливості продовжувати політичну діяльність. Він виступає проти заборони РПЦ в Україні.

25 серпня в Офісі генпрокурора також повідомили про початок розслідування за фактом організації можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб (ч. 3 ст. 332 КК України).

Дмитрука виключили з фракції «Слуга народу» у листопаді 2021 року. Депутат відомий кількома скандалами. Він виступив проти заборони Російської православної церкви в Україні. В січні 2022 року Дмитрук влаштував бійку в Одеській міськраді, щоби пройти до зали засідань.

Також у червні 2021 року охоронців Дмитрука звинуватили в нападі на активістів в Одесі – заяви в поліцію написали двоє постраждалих, що прийшли до його приймальні. Сам народний депутат наголошував, що в нього немає охорони, а в конфлікті брали участь інші відвідувачі приймальні.

Що відомо про Артема Дмитрука: деталі та подробиці (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:06 0:00

XS
SM
MD
LG