Доступність посилання

ТОП новини

В уряді Словаччини не виключають, що нападник на Фіцо мав спільників


В уряді Словаччини не виключають, що 71-річний нападник на прем’єр-міністра Роберта Фіцо «мав спільників»
В уряді Словаччини не виключають, що 71-річний нападник на прем’єр-міністра Роберта Фіцо «мав спільників»

В уряді Словаччини не виключають, що 71-річний нападник на прем’єр-міністра Роберта Фіцо «мав спільників», повідомив міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток.

За словами міністра, у створеній в уряді спеціальній слідчій групі щодо обставин замаху на Фіцо не відкидають версію, що «нападник діяв не зовсім сам».

На таке припущення вказує, зокрема, видалення його облікового запису у Facebook та листувань месенджері за дві години після замаху, хоча нападника затримали одразу ж, зазначив словацький міністр.

«Його (обліковий запис – ред.) видалив не він і, схоже, не його дружина», – зазначив Шутай Ешток.

Водночас міністр відкинув чутки, що спільниками нападника могли бути чоловік і жінка, які стояли біля бар’єра, звідки той стріляв.

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо був поранений 15 травня після того, як у нього вистрілив озброєний чоловік після виїзного засідання уряду у місті Гандлова, приблизно за 200 кілометрів від столиці Братислави. За словами очевидців, Фіцо підійшов до місцевих жителів після засідання уряду, після чого пролунало кілька пострілів.

В уряді раніше заявили, що Фіцо перебуває в небезпечному для життя стані, але про характер поранень офіційно не повідомляли.

За даними ЗМІ, премʼєр-міністра поранено в груди і живіт. Поліція затримала підозрюваного одразу після нападу.

Роберт Фіцо обійняв посаду прем’єр-міністра Словаччини в жовтні 2023 року після того, як на парламентських виборах перемогла його партія «Курс – соціальна демократія». Після перемоги Фіцо виступив проти військової допомоги Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG