Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ: у Фінляндії затримали одного з лідерів російської групи «Русич» Петровського


За даними журналістів, громадянин Росії перебуває під вартою. Україна звернулася із запитом про його екстрадицію
За даними журналістів, громадянин Росії перебуває під вартою. Україна звернулася із запитом про його екстрадицію

У Фінляндії поліція затримала російського радикального націоналіста Яна Петровського, одного з командирів диверсійно-штурмової розвідувальної групи «Русич», яка воює на боці Росії в Україні. Його підозрюють у скоєнні військових злочинів в Україні у 2014-2015 роках. Про це повідомляє телеканал MTV3.

За даними журналістів, громадянин Росії перебуває під вартою. Україна звернулася із запитом про його екстрадицію.

Посольство Росії «поінформували про затримання у Фінляндії росіянина за зверненням Києва», пише «РИА Новости».

Українські правоохоронні органи звинувачують Петровського, який воював на боці бойовиків угруповання «ДНР», у злочинах, скоєних у Донецькій та Луганській областях у 2014-2015 роках, у тому числі у тортурах та вбивстві полонених. Ця бойова група брала участь у сутичках з українським добровольчим батальйоном «Айдар» у вересні 2014 року.

Бійці групи «Русич» задіяні у повномасштабному вторгненні в Україну. На угруповання та її керівників Мільчакова та Петровського у вересні минулого року було США застосували санкції за «особливу жорстокість», вчинену ними під час боїв у Харківській області після початку російської агресії.

У грудні щодо командирів групи «Русич» Євросоюз застосував санкції через ймовірну причетність до ПВК «Вагнер».

Петровського раніше вже затримували у країні Євросоюзу. Це сталося у 2016 році в Норвегії, де він жив з 2004 року. Його перебування в Норвегії було визнано загрозою національній безпеці, і його депортували.

XS
SM
MD
LG