Доступність посилання

ТОП новини

Україна закликає Міжнародну шахову федерацію продовжити відсторонення шахістів з Росії та Білорусі


Генеральна асамблея ФІДЕ планує 22 вересня в Будапешті розглянути скасування санкцій проти федерації Росії та Білорусі
Генеральна асамблея ФІДЕ планує 22 вересня в Будапешті розглянути скасування санкцій проти федерації Росії та Білорусі

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга та президент Федерації шахів України Олександр Камишін підписали лист до Міжнародної шахової федерації (FIDE).

Вони закликають продовжити відсторонення російських й білоруських спортсменів від усіх міжнародних змагань, йдеться у листі оприлюдненому на сайті уряду 17 вересня.

«З початку повномасштабного вторгнення Росія вбила понад 500 спортсменів і тренерів, зокрема й 21 шахіста. Ще двоє шахістів вважаються зниклими безвісти», – вказано у зверененні.

Українські посадовці наголошують, що російські та білоруські спортивні організації є інструментом державної політики цих країн.

«Допуск їх до змагань означатиме легітимізацію війни, яку ведуть ці країни», – йдеться у листі.

Раніше стало відомо, що Генеральна асамблея ФІДЕ (Міжнародної шахової федерації) планує 22 вересня в Будапешті розглянути скасування санкцій проти федерації Росії та Білорусі.

Міжнародна шахова федерація (ФІДЕ) у березні 2022 року заборонила Росії та Білорусі брати участь у своїх офіційних змаганнях «до подальшого повідомлення».

Згодом Москва втратила право приймати світову шахову Олімпіаду 2022 року. Російським та білоруським командам заборонили брати участь у ній, навіть під нейтральним прапором. ФІДЕ офіційно розірвала спонсорські контракти з російськими та білоруськими компаніями.

У грудні 2022 року, втім, ФІДЕ дозволила росіянам та білорусам брати участь у змаганнях під нейтральним прапором.

Форум

XS
SM
MD
LG