Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2020: у МЗС Росії відреагували на нову форму українських футболістів


Представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що це «відчайдушна мистецька акція»
Представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що це «відчайдушна мистецька акція»

Представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що зображення карти України з анексованим Росією Кримом на новій формі українських футболістів, яку представили напередодні Євро-2020, є «відчайдушною мистецькою акцією».

Таку заяву Захарова оприлюднила 6 червня у своєму Telegram-каналі.

«Прийом не новий. Називається тромплей (trompe-l'œil) – спосіб зображення і сукупність технічних прийомів, що створюють ілюзію неможливого, або навпаки – уявлення доступного, відчутного, але насправді неіснуючого. У російській мові є простий аналог складного терміну – «обманка», – заявила Захарова.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко заявив 6 червня, що національна збірна України виступить на Євро-2020 у новій формі, на яку нанесені контур країни і напис: «Слава Україні». Як повідомив Павелко, обрис «єдиної і неподільної батьківщини з Кримом, Донецьком, Луганськом, Києвом... надихатиме футболістів на нові перемоги».

Чемпіонат Європи з футболу 2020 року (Євро-2020) пройде з 11 червня по 11 липня 2021 року. Чемпіонат повинен був відбутися в червні-липні 2020 року, але через пандемію COVID-19 в Європі змагання були перенесені на рік. Попри перенесення, чемпіонат зберіг назву «Євро-2020».

Україна на Євро-2020 зіграє в групі з Нідерландами, Північною Македонією та Австрією. Матчі заплановані на 13, 17 та 21 червня відповідно.

XS
SM
MD
LG