Доступність посилання

ТОП новини

ЄС шкодує, що Монголія не заарештувала Путіна за ордером МКС


Монгольські чиновники розгорнули червону доріжку і вишикували почесну варту для російського лідера Володимира Путіна під час його візиту 3 вересня
Монгольські чиновники розгорнули червону доріжку і вишикували почесну варту для російського лідера Володимира Путіна під час його візиту 3 вересня

Європейський союз 3 вересня розкритикував Монголію за невиконання ордера Міжнародного кримінального суду (МКС) на арешт президента Росії Володимира Путіна під час його візиту до країни.

«ЄС шкодує, що Монголія, держава-учасниця Римського статуту МКС, не виконала своїх зобов’язань, згідно зі статутом щодо виконання ордера на арешт», – йдеться в заяві ЄС.

3 вересня Путін зустрівся з президентом Монголії Ухнагійном Хурелсухом в Улан-Баторі під час своєї першої поїздки до країни-члена МКС після того, як суд видав ордер на його арешт у березні 2023 року через депортацію українських дітей.

Речник монгольського уряду заявив, що його країна не може заарештувати Путіна через енергетичну залежність.

Монголія, де проживає понад три мільйони людей і яка межує з Росією й Китаєм, імпортує 95 відсотків своїх нафтопродуктів і більше ніж 20 відсотків електроенергії від своїх безпосередніх сусідів, і ці поставки мають вирішальне значення для виживання країни, сказав речник виданню Politico.

«Монголія завжди дотримувалася політики нейтралітету в усіх своїх дипломатичних відносинах, про що свідчать наші офіційні заяви», – додав речник уряду.

Монгольські чиновники розгорнули червону доріжку і вишикували почесну варту для російського лідера Володимира Путіна в міжнародному аеропорту Улан-Батора, а президент Монголії Ухнагійн Хурелсух 3 вересня супроводжував гостя до Палацу уряду, де два керівники віддали шану статуї Чингісхана, перш ніж піти всередину для закритих зустрічей.

Візит проходив на тлі численних закликів до Монголії виконати ордер Міжнародного кримінального суду (МКС) про арешт Путіна. Монголія приєдналася до МКС у 2003 році.

За повідомленнями, під час візиту Путіна сторони підписали угоди про постачання авіаційного палива до Улан-Батора і щодо реконструкції монгольської електростанції.

Форум

XS
SM
MD
LG