Доступність посилання

ТОП новини

Грип і COVID-19: у трьох областях зареєстрували перевищення епідпорогу «високого рівня»


Йдеться про Тернопільську, Житомирську й Чернівецьку області (фото ілюстративне)
Йдеться про Тернопільську, Житомирську й Чернівецьку області (фото ілюстративне)

У трьох областях зареєстрували перевищення епідемічного порогу високого рівня через захворюваність на ГРВІ, грип і COVID-19, повідомило Міністерство охорони здоров’я. Йдеться про Тернопільську, Житомирську й Чернівецьку області.

«У цих областях після аналізу епідситуації і за рішенням місцевої влади можуть посилювати протиепідемічні заходи, наприклад, оголошувати локальний карантин в окремих класах чи школах, посилювати протиепідемічні заходи в місцях масового скупчення людей, як маски, обмеження кількості відвідувачів в установах й організаціях», – пояснили в МОЗ.

Заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що захворюваність на ГРВІ, грип і COVID-19 зростає по всій країні, «і це характерно для осінньо-зимового періоду».

Він наголосив, що найдієвішим захистом від ускладнень і важкого перебігу захворювання на грип ті COVID-19 залишається вакцинація.

За даними МОЗ, протягом минулого тижня (з 20 по 26 листопада) в країні на ГРВІ, грип і COVID-19 захворіло 159 269 українців, із них 91 221 – дитина віком до 17 років. До лікарень потрапили 4 264 людей, серед яких 2 014 дітей.

На рівні кожної області під час епідсезону встановлені «епідемічні пороги» (максимально допустимі рівні захворюваності), після досягнення яких на рівні областей, міст або громад мають бути посилені протиепідемічні заходи.

Форум

XS
SM
MD
LG